Sklonište za žrtve nasilja u obitelji u Ličko-senjskoj županiji do kraja 2019. godine

0

Prilikom posjeta senjskoj tvrđavi Nehaj, u utorak 24. rujna 2019. godine, povodom otvaranja Konferencije na temu demografske revitalizacije i doprinosa JLP(R)S-a na području Like, Primorja i Gorskog kotara, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković održala je radni sastanak sa županom Ličko-senjske županije mr. Darkom Milinovićem.

Povod sastanku ministrice Bedeković i župana Milinovića, zajedno sa suradnicima, bile su aktivnosti koje se upravo poduzimaju u cilju osiguravanja tehničko-sigurnosne zaštite djelatnika centara za socijalnu skrb na području Ličko-senjske županije i nabavke detektora metala u zadanom roku do 30. rujna 2019. godine.

Kao o jednom od prioritetnih zadataka, razgovaralo se o mogućnostima osnivanja i otvaranja skloništa za žrtve nasilja u obitelji na području Ličko-senjske županije do kraja 2019. godine.

Župan Ličko-senjske županije Milinović iskazao je spremnost za poduzimanjem svih potrebnih mjera te je zaključeno kako početak rada skloništa možemo očekivati u dogovorenom roku.

L.O./Ministarstvo demografije