Skup SDP-a u Gračacu: Transparentnost je najbolji lijek protiv korupcije

0

Proračunski novac, tih 500 milijardi kuna, pripada građanima, a na vlasti je da njime upravlja. Zato je važno, ustvrdio je Ostojić, da Hrvatska dobije učinkovitu vlast koja ne troši i ne pljačka ovu državu, nego kvalitetnim radom iskoristi postojeće potencijale ove zemlje i izvuče je iz krize. Vlast treba proizlaziti iz naroda, a ne iz vreće, zaključila je saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović.

Plan 21 predstavit ćemo u svih 86 gradova i općina IX. izborne jedinice i odgovoriti na sva pitanja koja nam postave ljudi s područja od Trilja do Brinja, kazao je Ostojić pozvavši okupljene na razgovor. Nekoliko upita građana odnosila su se na problem nedjelotvornosti pravosuđa kod utvrđene korupcije pri zapošljavanju u državnim službama. Pravna država mora funkcionirati, a za svakog tko je spreman i želi odgovorno raditi ima mjesta.

SDP se zalaže za regionalizaciju koja znači više novca i veću odgovornost lokalnim sredinama, a samim time i ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske. Naš koncept regionalizacije, kazao je Ostojić, nije nikakvo ukidanje županija, nego njihova bolja suradnja i razvoj regionalnih projekata kojima će povući novac iz EU fondova.

Transparentnost je najbolji lijek protiv korupcije, a naša namjera je graditi društvo bez korupcije, zaključili su Ranko Ostojić i Ingrid Antičević Marinović tijekom razgovora s mještanima Gračaca.

Aktivnosti SDP-a nastavljaju se u Gospiću, gdje će danas u 17.00 sati biti održana javna tribina na kojoj će o programskim odrednicama politike prema braniteljima govoriti saborski zastupnici Ante Kotromanović i Mirando Mrsić.

Lo/ix