„Slatka rapsodija“ u NP Plitvička jezera

0

Već petu godinu zaredom u sklopu Gastro akademije Nacionalnog parka održavaju se specijalizirane edukacije. Svoja znanja i umijeće proizvodnje vrhunskih slastica pokazale su plitvičke slastičarke, a njihova mnoga slatka remek djela su oduševila degustatore.

Ponos na novi korak ove ustanove pokazao je i ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević čestitao je cijelom timu slastičarki koje su uspješno završile još jednu vrijednu edukaciju.

-Živimo u vremenima prave najezde gotovih industrijskih prehrambenih proizvoda, a imati vlastitu ekipu specijalista koji proizvode vrhunske slatke delicije, zaista je privilegij. Također živimo u dobu nedostatka radne snage kad poslodavci sve više posežu za strancima kako bi uopće mogli funkcionirati. Mi do sada nismo imali iskustva s inozemnom radnom snagom u Parku, osim nekolicine ukrajinskih državljanki koje su zbog aktualne situacije u njihovoj zemlji nastanjene u našem kraju. Upravo smo raspisali natječaj za zapošljavanje više od 400 sezonskih radnika, a jedan dio njih zasigurno će ostati dugoročno. Naši radnici naše su bogatstvo i za svakoga tko je ispravan i marljiv ovdje ima mjesta. Veliko je zadovoljstvo vidjeti ljubav, strast i sreću na licima djelatnica prema rezultatima svoga rada kojeg su izložile na stolu, istaknuo je ravnatelj Kovačević u ovom vrhunskom slastičarskom miljeu.

L. O.