Slijepi i slabovidni na prijemu kod gradonačelnika

0

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić u svom je uredu primio predstavnike Društva slijepih i slabovidnih Ličko – senjske županije, Ogranak Senj.

Razgovaralo se o poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću slijepe i slabovidne osobe kao i o problemima vezanim uz funkcioniranje samog senjskog Ogranka. Jedan dio problema su troškovi i prijevoz do mjesta gdje se održavaju radionice i sastanci za slijepe, u vezi čega je gradonačelnik obećao pomoć na način da se po potrebi gradsko vozilo ustupi na raspolaganje.

Oglas

„Veliki problem članovima senjskog Ogranka Društva slijepih i slabovidnih je i taj što nemaju svoj prostor“, naglasio je predsjednik Milan Prpić. Gradonačelnik Nekić je rekao da će se taj problem uskoro riješiti na način da će prostor dijeliti s još jednom udrugom.

Također je naglasio kako će se iz gradskog Proračuna i dalje izdvajati dotacija za slijepe i slabovidne osobe te da će im se povodom božićnih blagdana i ove godine isplatiti simbolične naknade.

A.P.