FOTO: Snijeg paralizirao Liku, Primorje bez struje

1

U većem dijelu zemlje snijeg otežava promet. Zimski uvjeti proglašeni su u Dalmaciji (na svim cestama u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji i Šibensko- kninskoj), Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te djelomice Istri (uglavnom na Istarskom ipsilonu).

U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.  Trenutno nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama u smjeru Gorskog kotara, Like, djelomice Slavonije i središnje Hrvatske, te sjevernog primorja.

ZBOG BURE I ZIMSKIH UVJETA za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,  autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D8), D1 Udbina-Knin- Vrlika, D33 Knin-Drniš-Šibenik, D25 Gospić-Karlobag,Krčki most,  D39 GP Aržano-Cista Provo-Šestanovac-Dupci (D8), D54 Maslenica Zaton Obrovački, D58 Boraja-Seget Donji
– D59 Knin- Kistanje- Kapela, D218 Brotnja- Sučević, D506 Dobroselo- Mazin, brza cesta Karamatići- Ploče.

Senj- Karlobag: Bez struje više od 3 tisuće ljudi

Problema s opskrbom strujom ima na području Senja i Karlobaga, radnici Elektre cijelu noć i dan popravljaju kvarove. Bez struje je ostalo više od 3 tisuće ljudi. Ne pomaže ni orkanska bura. Na Krčkom mostu zabilježeni udari bure i do 205 km/h.