Snijeg prekrio Liku

Na svim cestama u Ličko senjskoj županiji proglašeni su zimski uvijeti. Od Ivana Šimunića nadcestara nadcestarije Gospić doznajemo da je u čišćenje snijega trenutačno uključeno 26 kamiona, 10 unimaga, 10 IBC-a, a u pripravnosti je 8 utovarivača i 2 freze koji će biti po potrebi uključeni u poslove čišćenja prometnica. Inače, snijeg je na području Ličko senjske županije počeo padati jutros oko osam sati i još uvijek dok ovo javljamo pada nesmanjenim intenzitetom.

Na području Grada Otočca od 11,00 sati djelatnici otočkog „Komunalca“ sa četiri stroja uključili su se u čišćenje 50 ulica od kojih je 17 prioritetno očišćeno, kazao nam je Marko Žubrinić voditelj zimske službe za područje grada Otočca.

Nastavak ispod oglasa

„ Prioritetno smo očistili pristupe parkiralištima, semaforima i pješačkim prijelazima te prilaze školama, dječjem vrtiću, policiji, bolnici i uži centar grada. Kako je najavljeno i daljnje padanje snijega zimska služba dežura 24 sata. Spremni smo na sve izazove, a po smirivanju padavina, po potrebi krećemo sa posipavanjem cesta i ulica sa mješavinom soli i kamene sipine“ – kazao je Marko Žubrinić.

Kako snijeg i dalje pada, do nekih ličkih sela teže se dolazi, stoga iz zimske službe grada Otočca upozoravaju na oprez i na dolazak još većih sniježnih oborina.

Na cijelom području  Ličko senjske županije snijeg pada i stvara poteškoće u odvijanju prometa. Autobusni promet odvija se otežano i sa kašnjenjima. Kako su najavljene i daljnje sniježne oborine upozoravaju se vozači da na put ne kreću osim u iznimnim slučajevima. Magla i snijeg smanjuju vidljivost.

Dražen Prša