‘Snosi li tko odgovornost za katastrofalno stanje u Hrvatskoj???’

Nakon što je posjetio Otočac predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko s najbližim je suradnicima danas stigao u Gospić. U društvu predsjednika ŽO HDZ-a i saborskog zastupnika dr. Darka Milinović, župana Milana Kolića i gradonačelnika Grada Gospića Petra Krmpotića prvi čovjek HDZ-a susreo se u Kulturno-informativnom centru (KIC) kako bi se susreo s dijelom članova. Goste je najprije u ulozi domaćina pozdravio gradonačelnik Krmpotić, predsjednik TO HDZ-a Gospić.

-Nalazimo se u predvečerje još jednih parlamentarnih izbora, rekao je Krmpotić. To nam je drago jer nakon što je HDZ dao predsjednicu dobro je da hrvatski narod dugo ne čeka i promjenu Vlade. Osobno sam duboko uvjeren u pobjedu Domoljubne koalicije, prije svega zbog kvalitetnih programa. Ono što je SDP na nacionalnoj razini, to vam je i SDP u gradu Gospiću. Nije naš stil blatiti protivnike, ali nas smetaju mržnja, podmetanja i duboke podjele. Zato sam uvjeren da će Hrvcatska 8. 11. iskoračiti značajan i povijesni korak naprijed, prema boljitku svih naših građana, rekao je Petar Krmpotić. Na ovo se nadovezao dr. Darko Milinović pozdravivši Tomislava Karamarka što je po četvrti puta ove godine u Lici.

Nastavak ispod oglasa

-Pozdravljam te među svojima, među pobjednicima u nepokorenom gradu. Nisu ga pokorili četnici, niti je ikada pokleknuo pod ideologijama koje se stide hrvatstva. Mi se ovdje nikada nismo bojali reći ‘ko nas je napao i koga smo pobijedili, kao što to čine Milanović, Jovanović, Pusićka i Opačićka. Ovdje je srpski agresor slomio svoje zube na zamišljenoj crti Velike Srbije Virovitica-Karlovac-Gospić-Karlobag. Tada smo svijetlili kao luč slobode i vjerovali da ćemo dosanjati san prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana o slobodnoj Hrvatskoj. Naša lista je sastavljena od Jadrana, Šibenika i Zadra, preko ponosne Like, do Senja i Novalje. Zato kada 8. 11. puhne bura uvjeren sam da će IX. izborna jedinica imati razlog za slavlje jer će ta pura „pomesti“ Milanovića i njegovu ekipu. Mi iz Domoljubne koalicije uvijek sa sjetom i tugom spominjemo naše poginule suborce, naše prijatelje. Zbog tih žrtava, zbog prošlosti, ali i budućnosti Hrvatska treba novu Vladu, novi smjer koji će jamčiti napredak, a ne nova zaduživanja, govorio je dr. Milinović pred uzavrelom dvoranom KIC-a. Čelni čovjek HDZ-a istaknuo je tek nekoliko detalja retorike i koncepcije protivničke koalicije.

-Izbori koji su pred nama važni su iz nekoliko razloga, rekao je Karamarko. Stoljećima se borimo za Hrvatsku, za svoju Domovinu. Da bi hrvatski čovjek živio dostojanstveno. Neki su željeli da zaboravimo svoj jezik, vjeru, ime, da nas tako sasvim nestane. napokon nas je okupio najveći hrvatski sin 20. stoljeća dr. Tuđman i pokazao nam put prema slobodi. Nakon 25 godina pitamo se kuda Hrvatska to ide, kuda nas vode oni koji je nisu željeli? Tko snosi odgovornost za sve loše što nam se događa? Ipak, opet vidimo iste promidžbene poruke, ili bolje reći iste simptome. Uvijek isto, uvijek isto… Samo da bi se urušilo ono dobro što se gradilo toliko godina i za što su pale ogromne ljudske žrtve. Sjetimo se samo što su govorili dr. Tuđmanu. Pljuštale su uvrede kako je dr. Tuđman bio general sumnjivih vrijednosti, HDZ je bio stranka opasnih namjera… Branitelji su im od reda bili kriminalci, sve su oko nas bili lažni vojni ratni invalidi… Mi smo bili i ostali sretni i ponosni što smo sudionici stvaranja moderne Hrvatske, što nas je okupio Domovinski rat, što imamo takve sjajne ljude poput hrvatskih branitelja. A danas? Opet isto, opet isto… Taj cinizam, ta skepsa, omalovažavanje svega hrvatskoga-sve to nema nikakve veze sa demokracijom, isticao je Tomislav Karamarko i ponovno istaknuo potrebu zaustavljanja iseljavanja mladih iz Hrvatske, kao jedan od strateških ciljeva nove hrvatske Vlade.

H. J./Foto:Nikola Mraović