Šok za Karla Starčevića: Njegovi vijećnici mu odbili poslušnost

Nakon što je odbijen Proračun Grada Gospića za 2018. godinu, budući da je bio nakaradan, bez ijednog razvojnog projekta, Proračun u kojem je gradonačelnik šikanirao umirovljenike i studente, u kojem je ukinuta besplatna poduka za maturu, te proračun kao takav nije mogao biti prihvaćen.

U proračunu se naziru i neke stavke koje bi trebale ići u smjeru podilaženja privatnim osobama. Kad je Starčević uvidio da proračun nije dobio potrebnu većinu predložio je privremeno financiranje. Privremeno financiranje je dogovorio sa većinom u Gradskom vijeću – HDZ-om i koalicijskim partnerima.

Nastavak ispod oglasa

Nezavisna lista okrenula leđa Starčeviću – odbila prijedlog  o privremenom financiranju

Nakon što je obražložio svoj prijedlog o privremenom financiranju, te nakon rasprave Petra Krmpotića u ime Kluba HDZ-a i koalicijskih partnera usljedilo je glasovanje. Tada je Karlo Starčeivić doživio pravi šok. Vidjelo se u izjavama da je na rubu živaca. Naime, njegovi vijećnici su odbili njegov prijedlog. Pet vijećnika sa njegove liste bilo je protiv, a SDP i jedna od vijećnica bila je suzdržana. Ovo je veliki politički udarac za Karla Starčevića budući da njegova lista nije prihvatila njegov prijedlog. Izvukao ga je HDZ i koalicijski partneri koji su prihvatili njegov prijedlog i dali mu novu šansu.

L.O.