Spremite jakne i kišobrane, stižu vrućine!

Nakon kišovitih i prohladnih dana, zasjalo nam je sunce pa će milijun Hrvata koji su spojili blagdan s vikendom ipak moći uživati u odmoru na lijepom vremenu. Već sljedeći tjedan očekuju nas prave ljetne vrućine.
U subotu će prevladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom. Još bi samo u prvoj polovici dana u Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu ponegdje moglo biti malo kiše, a popodne kratkotrajnih pljuskova u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25, a na Jadranu ponegdje do 27°C.

Nastavak ispod oglasa

Idućih dana bit će još sunčanije i toplije, pa će se već u nedjelju najviša dnevna temperatura kretati između 24 i 28 °C.

Uživanje u suncu mogli bi tek nakratko prekinuti poslijepodnevni pljuskovi koji su mogući uglavnom u gorju, i to ponajviše oko utorka.

Prema dostupnim prognozama DHMZ-a, sredinom sljedećeg tjedna temperature će dosegnuti visoke vrijednosti – oko 30 °C, a na kraju tjedna očekuju nas prave ljetne vrućine. Tako će se u petak u Slavoniji živa u termometru popeti do 34 °C, dok će, primjerice, u Zagrebu temperatura biti tek koji stupanj niža.

Visoke temperature očekuju se i na Jadranu, što će doprinijeti i bržem porastu temperature mora. Za sada se temperature mora kreću od 18 od 20 stupnjeva, pa će tek hrabri produženi vikend iskoristiti za prvo ovogodišnje kupanje.

H.J./DHMZ