Sramota sustava: Umjesto da maknu spomenik Srbi u Golubiću samo zamjenili ploču s ćiriličnim natpisom

2

 

Ne samo da nepoštivaju hrvatske zakone već stvar sa spomenikom u Golubiću kod Knina ide još i dalje.

Na službenu zabranu institucija RH, daljnje gradnje spomenika u Golubiću navodnim žrtvama u domovinskom ratu 1991-1995 još jednom smo svjedoci da zakoni u Hrvatskoj ne vrijede za sve jednako.

Bez obzira na zabranu daljnje gradnje, srbi su na spomeniku u Golubiću samo promijenili spomen ploču sa imenima navodnih žrtava, a za koje postoje određene i osnovane sumnje da su sudjelovali u agresiji na RH.

Na sadašnjoj spomen ploči nelegalno i bespravno sagrađenog spomenika bez obzira na zabranu, prije samo dva dana samo je izmjenjen tekst tj.izvršen je zahvat obnove iako je na spomen području pločica sa natpisom inspekcije RH da se zabranjuje svako daljnje građenje spomenika.

No to nije obeshrabrilo one koji ne poštivajući hrvatski zakon rade na obnavljanju spomen ploče i maknu samo ploču sa imenima spornih srba koji su se 1991g. borili protiv RH.
Na sadašnjoj ploči ćirilicom piše da se spomenik podiže svim Golubićanima poginulim u ratovima, ali se ne naglašava u kojim i protiv koga.

Nitko od mjerodavnih institucija RH nije bez obzira na zabranu reagirao,što samo po sebi dovodi u sumlju transparentnost i funkcioniranje pravne države.

Niti županijska kao ni lokalna Kninska vlast u županiji šibenskokninskoj nije reagirala i upozorila na nepoštivanje hrvatskih zakona,pa se stječe dojam da prešućivanjem daju svoje odobrenje za gradnju i povredu hrvatskog zakona.

Zbog koga hrvatska policija čuva spomenik u Golubiću i tko je uopće dozvolio da se na spomeniku vrše građevinski zahvati iako je službena zabrana inspekcijskih službi na snazi?

Danonoćno policijsko čuvanje spomenika u Golubiću pogodovalo je samo tom da se na spomeniku uz zabranu institucija RH ipak izvrši građevinski zahvat i promijeni se ploča sa natpisom što je nerazumljivo.

Zašto uopće policija čuva spomenik i zašto nisu zabranili ovaj građevinski zahvat?Na ova pitanja morati će odgovoriti svi oni koji predstavljaju one odgovorne institucije RH koje su u ovom slučaju očito zakazale,negirajući same sebe.

B.P.M.

Braniteljski portal