Lucija Pavičić srebrna na prestižnom natjecanju u Italiji!

0

Mlada glazbenica Lucija Pavičić, učenica 5. razreda glazbene škole pri Osnovnoj školi dr. Jure Turić iz Gospića, osvojila je srebrnu medalju na prestižnom međunarodnom natjecanju u Italiji. Pod mentorstvom Dina Jelinića, Lucija je izvela klasični program na gitari, uključujući djela različitih stilskih razdoblja, od baroka do suvremenih skladatelja.

Ovo je Luciji treći put ove godine da sudjeluje na međunarodnim natjecanjima, gdje kontinuirano dokazuje svoj talent i sposobnost interpretacije zahtjevnih glazbenih djela. Njezin nastup je izdvojen među natjecateljima iz Italije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Francuske, što je rezultiralo osvajanjem visokog priznanja.

Ranije ove godine, Lucija je već imala značajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima. U ožujku, na prvom međunarodnom natjecanju gitarista održanom u Samoboru, pod vodstvom istog mentora, osvojila je prvu nagradu stručnog žirija s impresivnih 97,67 od mogućih 100 bodova. Nastavila je s odličnim nastupima i u travnju, na drugom natjecanju u Splitu, gdje je ponovno osvojila prvu nagradu s 57 od 60 mogućih bodova.

Čestitke Luciji na izvanrednom uspjehu i njezinom mentoru Dini Jeliniću na uspješnom vodstvu i predanom radu.

L.O.