Sredstvima Vlade RH započeli radovi na sanaciji cesta na području Gospića

0

Početkom ovoga mjeseca pokrenuti su asfalterski radovi, od kojih su do današnjeg dana asfaltirane dionice cesta u Žabici, Rusovom putu, Smiljanu, Rastoci i Otešu, dok se ostale ugovorene dionice cesta planiraju izvesti i završiti u narednih mjesec dana.

Dionice asfaltiranih cesta u Žabici, Rusovom putu, Smiljanu, Rastoci i Otešu, danas su obišli Luka Matijević, ravnatelj Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije i Joso Vrkljan, direktor Lika cesta.

U razgovoru s novinarima, Matijević je istaknuo da je ugovorena sanacija najoštećenijih dionica bivših županijskih i lokalnih cesta na administrativnom području grada Gospića, koja se odnosi na obnovu dionica cesta na rubnom i širem području grada koje trenutno nisu obuhvaćene izgradnjom komunalne, vodne i energetske infrastrukture. Ovim radovima osigurava se asfaltna obnova cijelom širinom kolnika, ukupne površine 53 tisuće kvadratnih metara, ugovorene vrijednosti radova u iznosu od 876.000,00 eura.

Prema utvrđenoj dinamici, tijekom ljeta planira se raspisati još jedan javni natječaj za obnovu cesta kojim bi bila obuhvaćena i sanacija oštećenih dionica gradskih cesta u urbanom dijelu grada na kojima bi se do tada završili radovi na izgradnji komunalne, vodne i energetske infrastrukture, čija planirana vrijednost iznosi dodatnih 500.000 eura.

Svi planirani radovi u vrijednosti od 1,4 milijuna eura financiraju se sredstvima Vlade RH odnosno iz državnog proračuna na temelju Odluke ministra Olega Butkovića o dodjeli sredstava Županijskoj upravi za ceste Ličko-senjske županije za potporu održavanju, rekonstrukciji i građenju cesta na području grada Gospića i Ličko-senjske županije, za koje aktivnosti je zamolbu uputio ličko-senjski župan Ernesta Petryja prema resornom ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

L.O.