Starčević i na kraju karijere laže, ispalio gomilu gluposti, evo i dokaza

0

U neobičnoj atmosferi primopredaje vlasti u Gospiću, koja se odvila danas, svoj je performans odradio i bivši gradonačelnik Karlo Starčević. On, koji je već ranije predao vlast vladinom povjereniku Josipu Brozičeviću, pojavio se i na današnjoj primopredaji.

U svom govoru, Starčević je istaknuo četiri najvažnija projekta za koje tvrdi da su obilježili njegov mandat: plinofikaciju Gospića, energetsku obnovu zgrada, širokopojasnu mrežu i izgradnju tvornice za preradu litijuma.

Međutim, dvije prve tvrdnje su potpuno neistinite. Grad Gospić nije provodio projekt plinofikacije niti je bio uključen u energetsku obnovu stambenih zgrada. Plinofikacija je projekt Ličko-senjske županije, a energetska obnova je dio projekta Središnjeg državnog ureda, točnije Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Stvarni doprinos Starčevića tiče se planova za izgradnju tvornice za preradu litijuma, što je izazvalo brojne kontroverze i negodovanje među građanima.

Starčević je spomenuo kao veliki projekt i razvoj širokopojasne mreže, ali je zaboravio napomenuti da će upravo zbog tog projekta građani vraćati idućih 10 godina kredit od nekoliko desetaka milijuna kuna, iako je prvotno bilo dogovoreno da financiranje bude između Gospića, Otočca i Korenice. Karlo Starčević je višemilijunskim kreditom sve to svalio na građane grada Gospića.

Osim toga, Starčević je u svom govoru uputio čestitke novim vlastima, ali i ispalio neviđenu glupost – da je postavio temelje za transformaciju Gospića u grad koji bi trebao brojati 25 tisuća stanovnika. Ova izjava dolazi u trenutku kada je poznato da je tijekom njegova mandata došlo do značajnog odljeva stanovništva, s mladima na čelu, koji su grad napustili tražeći bolje životne prilike.

Na kraju, valja spomenuti još jedan značajan problem koji je nastao tijekom Starčevićeva mandata: stanje gradskih cesta u samom gradu, selima i naseljima. Iako su gradske ceste u nadležnosti Grada, one su tijekom njegova mandata na vlasti ostale zapostavljene i u lošem stanju, bez adekvatnog održavanja. Ovo je dodatno pojačalo nezadovoljstvo građana, koji su se svakodnevno susretali s posljedicama zanemarivanja temeljne infrastrukture.

L.O.

Linkovi na vijesti koji pokazuju razmjere laži Karla Starčevića:

https://mpgi.gov.hr/drzavni-tajnik-hanzek-i-licko-senjski-zupan-petry-dogovorili-obnovu-56-stambenih-zgrada-1493/16917

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/od-387-stambenih-zgrada-u-hrvatskoj-56-se-obnavlja-u-lici-20221201/

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/lika-senj/nastavlja-se-obnova-mnogih-oronulih-stambenih-zgrada-like/

https://www.lika-express.hr/gospodarstvo/zupan-ernest-petry-najavio-da-uskoro-krece-plinofikacija-gospica-i-otocca

https://www.najboljeizlike.com/ministar-butkovic-i-zupan-petry-stavljaju-licko-senjsku-zupaniju-na-put-razvoja-obnova-cesta-i-razvoj-prometne-infrastrukture-pogledajte-video/

https://vlada.gov.hr/vijesti/gospicu-1-4-milijuna-eura-za-odrzavanje-nerazvrstanih-cesta/40557?lang=nb

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/ministar-butkovic-u-gospicu-omogucili-smo-da-se-urede-sve-ceste-koje-su-raskopane-ili-jednostavno-dotrajale/

https://www.likaportal.com/politika/drzavni-tajnik-gordan-hanzek-u-radnom-posjetu-gradu-gospicu-i-lickom-osiku-snazno-podrzao-petryja-i-stilinovica-u-njihovim-kandidaturama/