Stariji smo za 10 godina

0

    GOSPIĆ – Vrijeme neumoljivo  teče htjeli mi to ili ne. Pogled na stare fotografije dovoljan je kako bismo se uvjerili kako smo izgledali prije 10 ili više godina. Stariji su „uhvatili“ koju boru više, djeca su narasla, neki dragi nam ljudi više nisu među živima. Priložene fotografije nastale su upravo prije 10 godina.
– Fotografija je snimljena u domu generala Janka Bobetko. Posjetilo ga je izaslanstvo Grada Gospića kako bi mu predali Povelju počasnog građanina za ratne zasluge, posebice za osloboditeljsku akciju „Medački džep“.
– Hrvatski bard Dragutin Tadijanović snimljen je tijekom „Tadijinih dana“ u Podlapači. Njego djed s majčine strane potječe iz Kegljenova dola u okolice Podlapače.
– Tadašnja ministrica obrane RH Željka Antunović posjetila je 9. Gardijsku brigadu „Vukove“. Njezin dolazak i odličja zapravo su bila zadnja svečanost ove proslavljene brigade. Nedugo nakon ove obljetnice „Vukovi“ su i službeno ukinuti.
– General Mladen Markač posjetio je kolege lovce u Udbini. Lov je bio uspješan, a danas utamničeni general i ovoga se puta pokazao kao dobar lovac i jednostavan čovjek.
– Na savjetovanju o  gospodarskim mogućnostima Like na Plitvičkim jezerima boravio je tadašnji hrvatski predsjednik Stipe Mesić.
– Na fotografiji se nalazi jedna zgrada iz naselja Lički Osik. Nedugo nakon što je snimljena potpuno je renovirana i useljena. Ratne rane postupno nestaju. Barem kao vizure u našem okruženju.

        M. S.