Stiže nam hladna fronta, snijeg i novi problemi u prometu!

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, a uz više oblaka mjestimice će biti i kiše, češće i vjerojatnije u drugom dijelu dana, piše Jutarnji.hr.

U Dalmaciji je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. Na kopnu vjetar slab, a na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Nastavak ispod oglasa

Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 9 do 14, u gorskim područjima malo niža, između 6 i 9 °C.

U utorak promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a u gorju i s malo snijega. Oborine će biti uglavnom slabe do umjerene. Na Jadranu će zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka malo niža, osobito ujutro.

Portal Istramet pozabavio se nešto dugoročnijom prognozom i navodi da nakon ekstremno kišnog razdoblja koje traje još od počeka veljače, najnoviji prognostički modeli za 10-ak dana predviđaju mogućnost promjene sinoptičke situacije uz dolazak hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta.

‘Prema dijelu prognostičkih modela sinoptička situacija krajem idućeg tjedna mogla bi se polako početi mijenjati. Naime, iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostrane anticiklone koja bi omogućila prodor hladnog zraka direktno iz Rusije. U takvoj situaciji temperature zraka osjetno bi se snizile, a jači jutarnji mrazevi postali bi svakodnevnica u unutrašnjosti, ali i ponegdje uz obalu’, navodi Istramet.

Mraz, naravno, može značiti noćnu moru ljudima koji u jutarnjim satima autom idu na posao jer će mnogi imati posla s odleđivanjem.

L.O.