FOTO: Stradale tri Koreanke

0

PLITVIČKA JEZERA – Jutros u 8.22 h naprasno je prekinuto uživanje triju Koreanki  koje su nastojale gledati Veliki slap u NP Plitvička jezera. Kod Ulaza br. 1 survale su se u jednu vrtaču duboku 30-ak metara, pri čemu su dvije  ostale u plićem dijelu, dok se treća survala do dna ponora. Ubrzo su intervenirali rerndžeri parka i izvukli dvije  žene, dok im je pristup trećoj bio onemogućen zbog udaljenosti od vrha litice. U pomoć su odmah krenuli spasitelji HGSS-a stanice Gospić predvođeni voditeljem Josom Brozičevićem. Kako doznajemo  gospićki tim od 12 spasitelja uspio je doći do nesretne žene.

Koreanke stabilno!

Sve tri su dobro i oporavljaju se od zadobivenih fraktura, nagnječenja i ogrebotina, saznaje Hina poslijepodne u Općoj bolnici u Karlovcu.
Kirurg Želimir Korać kaže da dvije turistkinje imaju teške tjelesne ozljede, ali se ne očekuju daljnje komplikacije, dok je treća prošla samo s podljevima i ogrebotinama.

Plan je da sve tri budu hospitalizirane, da bi se moglo pratiti njihovo stanje. U karlovačku bolnicu s prevoditeljima su došli organizatori puta te predstavnik korejskog Veleposlanstva.

H.J./HGSS