Štrajk prosvjetara uspio gotovo 100%

0

GOSPIĆ – Štrajku djelatnika osnovnih i srednjih škola održanom na nacionalnoj razini priklonile su se sve školske ustanove Ličko-senjske županije. Izuzetak je bilo svega nekoliko učitelja osnovnih škola koji su ipak odradili današnji nastavni plan i raspored. Doznajemo kako nije riječ o političkim uzrocima, nego više o uvjerenju kako danas ipak treba raditi da se dan štrajka ne bi odrađivao neki dugi dan. Većina roditelja djecu nisu niti slala u školu, a oni koji su zbog obveza bili primorani to učiniti iz škola su ranije dobili obavijest po kojima će njihova djeca biti smještena u školama i biti pod nadzorom profesora i učitelja, kao da je riječ o redovnom radnom danu. Doznajemo da su svi školski zaposlenici došli na posao, a vrijeme su uglavnom provodili pripremajući se za nastavu koja će redovno krenut sutra, 30. studenoga.

Dok su osnovnoškolci ostali doma ili su na njih u školama pazili učitelji i profesori, stariji srednjoškolci koji su krenuli u školu vrijeme su najčešće prekraćivali u kafićima, kamo ih je otjerala jaka kiša. Neslužbeno doznajemo kako su pedagoški djelatnici ojađeni istupima resornog ministra Jovanovića koji je TV i radio vijesti iskoristio kako bi unatoč najavama sindikata djecu ipak pozvao u školu, vjerujući da će na taj način organizatori štrajka odustati od svojeg nauma. Znakovita je izjava jednog ličkog učitelja koji nam je u telefonskom razgovoru potvrdio kako je njegova škola u štrajku, djeca koja su stigla u školu su zbrinuta i pod nadzorom, ali ministar…
– Pa kakvog mi to ministra mamo, pitamo se. Uglavnom se svađa sa svima i ne želi prihvatiti niti jedan prijedlog ili primjedbu nas prosvjetara. Ovaj štrajk je odgovor na takvo bahato ponašanje. Jeste li vi novinari ikada vidjeli smiješak na njegovom licu ili ga zatekli u dobrom raspoloženju?

Oglas

Kao da je ministar rata, ili oficir, a ne ministar obrazovanja!!!!

L.O.