Susreti djece hrvatskih branitelja

2

Susreti djece hrvatskih branitelja ( UHDDR-a )  provode se već devetu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretu su  upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje.

Ovi susreti održavaju se tradicionalno već tri godine, a želja organizatora je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.

Oglas

Cilj susreta je da odgajamo djecu tako da zavole Domovinu upoznavanjem njezinih ljepota, znamenitosti, jedinstvenosti i osebujnosti, ali da shvate kako je sve to njihovo blago koje mogu dopunjavati stvaralaštvom svojih ruku i uma, i da su u svakom slučaju obvezatni to čuvati i sačuvano predati u nasljeđe potomcima. Svaki je naraštaj prolazni posjednik domovine koja je jedina vječna mati svim naraštajima.

Danas  26.06.2010. u  Delnicama sudionici susreta  bili su Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Karlovačka županija, Primorsko-goranska županija i Istarska županija.

Ličko-senjsku županiju predstavljala su 54  dječaka i djevojčice  iz Otočca, Brinja i Senja .

Kako nam je rekao predsjednik UHDDR-a Otočac Marko Marić ukupno su osvojili 38 mjesta za prolazak dalje na državno natjecanje u Savudriju, a natjecanje  će se održati u drugoj polovici kolovoza ove godine.

Susreti se odvijaju  u dvije faze, prva faza su izlučna natjecanja sa svih županija u kojima će sudjelovati djeca svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a druga faza su završni susret na kojem će se natjecati djeca – pobjednici županijskih susreta.

Felix