Sv. Antun Padovanski–Dan brinjskog vrtića

0

U Brinju je prigodnom svečanošću proslavljen dan Dječjeg vrtića Tratinčica koji se slavi u prigodi blagdana sv. Ante, njegovog zaštitnika. Osim mnogobrojnih roditelja, na dječjoj priredbi prisustvovao je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić sa suradnicima i ravnateljica Zaklade Kajo Dadić Rada Mužinić.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ružica Perković pozdravila je sve nazočne te započela program priredbe s kratkim osvrtom na proteklu pedagošku godinu. Ove godine priredba se održala u novom nadograđenom dijelu dječjeg vrtića i ravnateljica nije krila sreću i zadovoljstvo učinjenim. Dječji vrtić Tratinčica je nadograđen zahvaljujući sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Brinje, a ravnateljica Perković je iskoristila prigodu zahvaliti načelniku Zlatku Fumiću i Mariji Sertić na svoj pomoći pri realizaciji projekta nadogradnje vrtića. Ravnateljica Ružica Perković je pohvalila i malene olimpijce iz Brinja jer su i ove godine bili ukupni pobjednici na Olimpijadi dječjih vrtića koja je održana 10. svibnja u Senju. U jakoj konkurenciji između svih 7 vrtića sa područja Ličko-senjske županije, mališani iz Brinja su svojim pojedinačnim i grupnim uspjesima u različitim kategorijama natjecanja, ponovno osigurali ukupnu pobjedu Dječjem vrtiću Tratinčica.
Dalje su kroz program priredbe djecu i sve okupljene vodile tete Antonija i Danijela, a maleni vrtićanci su imali priliku pokazati sve što su ih tete kroz proteklu godinu naučile te nije nedostajalo pjesme, plesa, recitacija i igrokaza. Prikazana je i prezentacija sa osvrtom na proteklu godinu kroz mnoštvo fotografija.
Kao i svake godine najemotivniji trenutak svečanosti bio je opraštanje sa predškolcima kojima su dodijeljene diplome i zaželjet im je uspjeh u daljnjem školovanju.
Roditelji predškolske djece su, izražavajući zahvalnost za brigu i skrb oko njihovih mališana, darivali dječji vrtić i odgojiteljice prigodnim darovima.
Na samom kraju prigodnog programa okupljene je pozdravio načelnik Zlatko Fumić te uputio iskrene čestitke mališanima, ravnateljici, zaposlenicima dječjeg vrtića na svim ostvarenim uspjesima koje su postigli protekle godine. Pohvalio je i priredbu koju su mališani pripremili zajedno sa svojim odgojiteljicama.
Iznenađenje za predškolce su bili baloni sa njihovim imenima napunjeni helijem koje su djeca u dvorištu vrtića pustila da odlete u nebo nošeni dobrim željama za budućnost.
D.P./A.M.