Svečano obilježen Dan Općine Brinje

0

Svečanom ceremonijom polaganja vijenaca jučer je započelo obilježavanje Dana Općine Brinje i proslava blagdana Velike Gospe. Načelnik Općine Brinje, Zlatko Fumić, zajedno sa svojim suradnicima, predsjednikom Općinskog vijeća, Ivanom Perkovićem, i vijećnicima te s predstavnicima policije i udrugama Općine Brinje, odali su počast kod Centralnog križa na groblju u Brinju. U sklopu ceremonije, svijeće su upaljene kao simbol sjećanja i zahvalnosti.

Ova svečanost bila je prilika da se svi prisjete i izraze zahvalnost svim Brinjacima koji su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske, kao i svima onima koji su preminuli s područja Općine Brinje.

Nakon komemorativne ceremonije, svečanost je nastavljena s održavanjem sjednice Općinskog vijeća Općine Brinje. Uz domaćine, sjednici su prisustvovali brojni ugledni gosti, među kojima su bili župan ličko-senjski Ernest Petry, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkivića, predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić, saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, državni tajnik Sanjin Rukavina, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec te gradonačelnici i načelnici iz okolnih općina. Također, među prisutnima su bili i predstavnici policije, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni drugi uzvanici.

Jedna od centralnih tema svečane sjednice bila je prezentacija postignuća i napretka Općine Brinje u proteklom periodu. Izneseni su detalji o brojnim projektima koji su uspješno realizirani, kao i oni koji su planirani za budućnost, čime se potvrdila ambicija i vizija o stalnom razvoju i napretku ove općine.

L.O.