Karlo Špoljarić zaređen za svećenika

0

U subotu, 22. lipnja, u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću, održano je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić. Tijekom slavlja, đakon Karlo Špoljarić zaređen je za prezbitera, a misi su prisustvovali brojni vjernici, redovnici, bogoslovi te obitelj i prijatelji ređenika.

Uz nadbiskupa Križića, koncelebrirali su i mnogi ugledni crkveni dužnosnici, uključujući dijecezanskog upravitelja Gospićko-senjske biskupije mons. Richarda Pavlića, kancelara preč. Mišela Grgurića te brojne svećenike iz biskupije.

Nadbiskup Križić je u svojoj homiliji naglasio važnost žrtve i blagosti u životu svećenika, istaknuvši kako svećenici trebaju služiti zajednici, a ne vladati nad njom. Inspiriran riječima Pape Franje, naglasio je kako akademska postignuća ne vrijede bez sposobnosti nošenja Isusova križa. Poticao je mladog svećenika Karla da uvijek ostane predan i povezan s Isusom kroz svaku Misu koju slavi.

Slavlje je kulminiralo činom ređenja gdje je Karlo primio posvetnu molitvu i liturgijsku odjeću, a završeno je zahvalama novozaređenog svećenika upućenima obitelji, odgojiteljima i vjernicima. Karlo je posebno zahvalio župljanima iz Perušića, moleći ih za daljnju podršku i molitve na njegovom svećeničkom putu.

L.O./Foto: GSB/FMI Studio