Sveti Nikola uranio u Brlog

0

    BRLOG – Iako nam do Svetog Nikole valja malo pričekati, portal Lika Online odlučio je prije toga dana darivanja pohoditi jednu skromnu, ali vrlo sretnu obitelj.

    Vjeroučitelj iz  Otočca Berislav Kostelac radi OŠ u Švici i Kompolju. Ujedno je i humanist koji djeluje u Pokretu za Otočac (PZO). Njegovom zaslugom  nedavno je u selu Crno jezero kod dječaka Mihaela Majetića završio jedan kompjutor. Donator je želio ostati anoniman, ali se danas može reći kako je riječ o jednom uglednom liječniku iz Rijeke. Zaslugom PZO-a jedan je kompjutor lani završio i u selu Plase. Dva su bicikla poklonjena dvojici učenika iz Brloga. Organizirano je i nekoliko humanitarnih akcija koje su u konačnici za cilj bio uljepšati život djeci. Zadnja akcija ponovno je provedena u Brlogu, u obitelji hrvatskog branitelja i danas djelatne vojne osobe Zdravka Perkovića, te njegove supruge Mire koja skrbi o domaćinstvu. Njegove tri kćeri Jasna, Mihaela i Ivana. Jasna pohađa IV. razred osmoljetke, Mihaela V., dok je Ivana već srednjoškolka. Sve tri mlade Perkovićke znaju se služiti računalom, ali ga do sada nisu imale u svojem domu.

   Portal Lika Online modificirao je jedno rabljeno  računalo, dotjerao ga, povećao mu radnu memoriju, instalirao sve potrebne programe i odlučio posredovanjem PZO donirati obitelji Perković.  Sreću triju djevojčica puno je lakše doživjeti, nego li opisati. Kada se računalo našlo u dječjoj sobi Jasna je pustila suzu i činilo se da je cijeli svijet njezin. Dom obitelji Perković nalazi se udaljen od glavne ceste više od kilometra, a kada padnu visoki snjegovi najbolje je ostati kod kuće. Ovu će zimu Jasni, Mihaeli i  Ivani darovano računalo prekratiti preduge dane okovane ledom, surfat će na Internetu, igrati se, učiti… Već prave raspored po kojemu će rabiti novog «stanara» svoje sobe. Za vrijeme ugodnog druženja s Perkovićima vjeroučitelj Bero već je smišljao planove komu što donirati u vrijeme blagdana darivanja, Svetog Nikole, Božića i za Novu godinu. Kao i do sada Lika Online bit će na svim lijepim akcijama i kao  medij  nastojati pomoći.

                                                                                                                 M. S.