Tako važan praznik za Domovinu – a tako malo zastava na pročeljima kuća

0

Znam da se ova tema i razne varijacije na nju pojavljuju svake godine u ovo vrijeme, ali ove godine, u svom okruženju, primjećujem viši stupanj svijesti o tome što proslavljamo danas, i na koji način je to primjereno učiniti.

Isticanje zastava na velike državne blagdane je tradicija svugdje u svijetu, i to se nikako ne može smatrati malograđanštinom ili pretjerivanjem. Mi Hrvati danas obilježavamo jubilarnu, 15. godišnjicu rušenja zločinačke krajinske paradržave i to je zaista velik razlog za slavlje.

Zato bez dvoumljenja pojedini građani istaknuli su hrvatsku trobojnicu, čak i ako to nisu imali običaj ranije. Ako ništa drugo, barem na taj način pokažimo svim onim pomalo zaboravljenim braniteljima, ratnicima iz našeg okruženja da su bili sudionici nečega što će hrvatski narod uvijek pamtiti.

Neka svatko radi kako želi, ali sam mišljenja da najmanje što građani RH mogu učinit je da stave zastave na svoje prozore, balkone. Ako ništa drugo, barem za spomen na one kojih više nema. Tako danas u gradu Otočcu možemo svjedočiti malom broju istaknutih zastava. E da su se svi ugledali na gradonačelnika Barkovića bilo bi lijepo, dok njegovi bliži suradnici za ovaj čin su zaboravili, osim potpredsjednika Gradskog Vijeća iz redova HNS-a.

Ma što reći svatko ima svoj stav, svatko svoje gledište, pitam se kada će ljudi već jednom naučiti poštovati druge, njihove radosti, pobjede pa čak ako je i njihova pobjeda vlastiti poraz???

Barjak vješam  na svega nekoliko dana u  godinu i mislim da je to u redu! Čudim se nekad hrvatima svi se busaju hrvatstvom u prsa, a na Dan državnosti niti objese zastavu niti znaju o čem se radi…možda da malo bace pogled na bilo koju drugu naciju?
Što je s onim tuđe poštuj, svojim se diči ?! mnogima nepoznato  – kaže povratnik iz Kanade gospodin Drago Gomerčić.

Felix