Teška prometna nesreća kod Otočca

14

Jutros oko 7,30 sati u Brakusovoj Dragi ( Vrhovine )dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj su učestvovala dva osoba automobila. Kako neslužbeno doznajemo jedna osoba je poginula, a dok je druga osoba u kritičnom stanju.
Osoba koja je zadobila ozlijede opasne pod život je B.Š. – ravnatelj NP Plitvička jezera, a dok je poginuli R.Ž. , otac troje malodobne djece ( zaposlen u Osnovnoj školi u Vrhovinama ).

Očevid je u tijeku.

Fotografije nam je ustupio Dražen Prša, zahvaljujemo .
PS: ( Molimo pojedine urednike portala kada nam ukradu tekst i sliku da je potpišu – jer je to nečije autorsko djelo ).

++++++++++++++

U Općoj bolnici Gospić ne žele govoriti o ozljedama B.Š. te su potvrdili da je isti izvan životne opasnosti.

+++++++++++++++

Službeno izvješće MUP-a

Danas, 7. travnja oko 7.45 sati, na državnoj cesti 52, Špilnik – Otočac, kod mjesta Brakusova Draga, Općina Vrhovine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak iz Otočca upravljajući osobnim vozilom marke „Audi A6“, zagrebačkih registracijskih oznaka iz smjera Špilnika u smjeru Vrhovina, uslijed neprilagođene brzine, osobinama i stanju ceste (lijevi zavoj) prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i sa prednjim lijevim djelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila marke „Renault Laguna“ s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnjak iz Vrhovina.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog vozila „Renault Laguna“, za kojega je istražni sudac odredio provođenje obdukcije, dok je lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije zadobio vozač osobnog vozila „Audi A6“. Zbog izazivanja prometne nesreće vozač „Audija A6“, je po policijskim službenicima uhićen, te će uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu Stalna služba u Gospiću.

Očevid je obavio istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Stalna služba u Gospiću, uz nazočnost županijskog državnog odvjetnika istog Županijskog suda, te stručnu pomoć vještaka za promet iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i policije.

Promet na ovoj dionici državne ceste bio je u prekidu za vrijeme vršenja očevida (od 7.45 do 13.30 sati) i odvijao se alternativnim pravcima.

/ bib /