Teška prometna nezgoda

0

Danas, 18. veljače oko 10.15 sati, na državnoj cesti 504, Ličko Petrovo Selo – Prijeboj, kod mjesta Zaklopača, Općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Doznajemo da se radi o Stipi Nikolić iz Vaganca koji živi i radi u Korenici. Preminuo je u vozilu hitne pomoći na putu prema Karlovcu. Stipe je sin Ante Nikolić rođen 1967. u Vagancu i otac je troje djece. Njegova smrt potresla je čitav plitvički kraj.

Nesreća se dogodila kada je 43-godišnjak iz Korenice upravljajući osobnim vozilom marke „VW Golf“, gospićkih registracijskih oznaka iz smjera Prijeboja u smjeru Ličkog Petrova Sela, pokušao preteći teretno vozilo marke „Mercedes“, slavonsko-brodskih registracijskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 39-godišnjak iz Brodskog Stupnika, ne uvjerivši se da tu radnju može sigurno izvesti s obzirom da je u tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo teretno vozilo marke „Iveco“, šibenskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 43-godišnjak iz Drniša, koji se u cilju izbjegavanja direktnog sudara s vozilom pomjerio u desno, izašavši djelomično i van kolnika. U tom trenutku u prednji lijevi dio teretnog vozila marke „Iveco“, s prednjim lijevim dijelom udarilo je osobno vozilo marke „VW Golf“, koje se od siline udara odbilo, zaustavivši se na kolniku.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je vozač osobnog vozila koji je na putu do Opće bolnice Karlovac preminuo. Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu Stalna služba u Gospiću izvršiti će se obdukcija preminulog.
Promet na ovoj dionici državne ceste bio je u prekidu za vrijeme vršenja očevida (od 10.40 do 13.30 sati) i odvijao se alternativnim pravcima.
mup / bib