Tijekom vikenda 12 prometnih nesreća, četiri osobe teško ozlijeđene

0

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, dvije osobe su lakše ozlijeđene, a osam prometnih nesreća završilo je s materijalnom štetom.

U petak, 10. svibnja 2024. godine u 12.30 sati, u Brinju na županijskoj cesti broj 5114, 20-godišnji vozač iz Brinja, vozeći automobil s gospićkim registracijskim oznakama, nije se zaustavio na znak stop na raskrižju i udario je motocikl kojim je upravljao 45-godišnji slovački državljanin. Motociklist je teško ozlijeđen i prevezen u Opću bolnicu Ogulin.

Oglas

Istoga dana, u 14.30 sati, u Buniću na državnoj cesti broj 25, 35-godišnji austrijski državljanin vozeći motocikl iz smjera Korenice prema Gospiću, nije prilagodio brzinu u desnom zavoju, izgubio je kontrolu nad motociklom i udario u zaštitnu ogradu. Teško je ozlijeđen i hospitaliziran u KBC Rijeka.

U subotu, 11. svibnja 2024. godine u 2.38 sati, u Novalji na državnoj cesti broj 106, 21-godišnji francuski državljanin pod utjecajem alkohola (0,98 g/kg) započeo je pretjecanje bez provjere sigurnosti, te je svojim vozilom udario drugi automobil. U nesreći su teško ozlijeđeni 26-godišnji hrvatski državljanin i 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, dok je francuski vozač lakše ozlijeđen. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

Na području Senja evidentirana je jedna prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom.

Tijekom proteklog vikenda policija je provela preventivno-represivne akcije u prometu, usmjerene na održavanje sigurnosti na cestama te sankcioniranje prekršaja prekoračenja brzine i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Utvrđena su 44 prekršaja prekoračenja brzine, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 54-godišnjeg državljanina Srbije u Korenici, koji je imao 1,87 g/kg alkohola u krvi. Najveća utvrđena brzina od 114,3 km/h izmjerena je jučer, 12. svibnja 2024. godine, na državnoj cesti broj 8 između Karlobaga i Barić Drage, gdje je brzina ograničena na 60 km/h. Vozač motocikla, 50-godišnji slovački državljanin, kažnjen je s 660 eura i izrečena mu je zabrana upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije na mjesec dana.

L.O.