Tijekom vikenda u Ličko-senjskoj županiji osam prometnih nesreća, jedna s teško ozlijeđenom osobom

0

U vikendu iza nas na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća. Među njima, jedna nesreća rezultirala je s dvije lakše ozlijeđene osobe, dok je jedna nesreća imala za posljedicu teške tjelesne ozljede.

Najteža nesreća dogodila se jučer, 14. siječnja 2024. godine u 23:30 sati u Bilaju, na državnoj cesti broj 50. Do nesreće je došlo kada je 63-godišnji vozač iz Gospića, upravljajući osobnim automobilom koprivničkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, što je rezultiralo višestrukim prevrtanjem vozila. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i trenutno se nalazi na liječenju u Općoj bolnici Gospić.

Ostale prometne nesreće, koje su se dogodile na područjima Gospića, Senja, Korenice i Novalje, imale su za posljedicu isključivo materijalnu štetu.

Tijekom vikenda provedena je i preventivno-represivna akcija u prometu, usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te na sankcioniranje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu, policija je utvrdila devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 60-godišnjeg njemačkog državljanina na području Senja, s 2,10 g/kg.

L.O.