Tijelovo u Otočcu

0

Svetu misu povodom svetkovine presvetoga Tijela i Krvi Kristove, na Tijelovo 23. lipnja, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je mons. mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i otočki župnik u zajedništvu s don.Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

U proslavi Tijelova sudjelovali su i ovogodišnji prvopričesnici u bjelini sa svojim vjeroučiteljima i nastavnicima te dio krizmanika.

Oglas

Sve okupljene pozdravio je mons.Šporčić koji je kazao da smo se sabrali da bi misom i Tijelovskom procesijom iskazali svoju vjeru, zahvalnost i poštovanje prema Isusu koji trajno želi biti s nama u otajstvu euharistije.

U svojoj homiliji župnik je kazao: Današnjom svetkovinom ispovijedamo vjeru u Kristovu nazočnost u prilikama kruha i vina. Kruh i vino su u Svetome pismu znak osnovne ljudske potrebe, ali i Božjeg blagoslova. Krist nam se daruje u euharistiji, ali ta hrana ne bi trebala biti osuđena na propast. Nije dostatno da je nama dobro s Kristom, nego trebamo učiniti da i njemu bude dobro s nama. Pozvani smo biti vjerodostojni njegove prisutnosti u svijetu. Isus je kruh živi i kruh života. Bog je život. Hrana nestaje, a naš život ostaje i traje. Euharistija je hrana i piće: kruh i vino. Tijelo i krv. Temeljna gesta kršćanskog života jest euharistija gesta besplatnoga sebedarja. Božjem darivanju sebe u kruhu i vinu, sam čovjek počinje hraniti živote drugih darujući dalje ono što je primio.

Nakon mise, tijekom koje je liturgijsko pjevanje uzveličao crkveni zbor, priređena je Tijelovska procesija središnjim gradskim parkom i ulicom. Ispod baldahina, kojeg su držali i pratili pripadnici DVD-a Otočac, pokaznicu s Presvetim nosio je mons.Šporčić, a puhački orkestar DVD-a pratio je procesiju s glazbom, prigodnim duhovnim pjesmama.

Procesija mnoštva vjernika zaključena je blagoslovom po povratku u crkvu.

( bib )