Tko je predsjednik ???

Gospić – Nakon Izborne Skupštine Saveza Športova Ličko senjske županije, koja je imala u najmanju ruku čudan epilog, jedino što je za sada poznato, Savez športova Ličko senjske županije ima dva predsjednika Željka Mataiju i Milana Radoševića, dva dopredsjednika Berislava Gržanića i Maria Barkovića te dva Izvršna Odbora. U borbi za „sportsku vlast“, ove dvije „sportske opcije“, ako se tako mogu nazvati, svaka ima na svoj način tumačenje tko je u pravu. Ne želeći ulaziti u cjeli slučaj, a u cilju informiranja javnosti pokušali smo dobiti izjave od dva novoizabrana predsjednika SŠ LS Županije Željka Mataije i Milana Radoševića te gl.tajnika SŠ LS Županije Stipe Ćaćića.

– „ kao čovijeku i sportašu žao mi je što se sve tako završilo, primitivno, nedostojno, kao da smo na ulici, što je nametnula jedna strana Skupštine koja je Skupštinu i napustila, te potom  održala nekakvu svoju Skupštinu. Statut i poslovnik su jasni, a tko želi da se buni neka se i žali. U svakom slučaju za dobrobit sporta morat će se sjesti i razgovarati i naći izlaz iz svega ovoga. Moj jedini trenutačni je cilj dovesti ovu Skupštinu odnosno Savez u mirnije vode i provoditi civilizirani način rada, jer kao intelektualac ja sebe ne vidim među ovim sportskim vukovima“ – kazao je Željko Mataija.

Nastavak ispod oglasa

Svoje viđenje cjelog slučaja ima i drugi novoizabrani predsjednik SŠ LS Županije Milan Radošević:

–   „ zapamtite, za dobrobit sporta najpametnije i najbolje je da sport vode sportaši. Mene osobno zanima sport a ne lopovluk. Održali smo drugu Skupštinu sa kvorumom, te izbrali novo rukovodstvo koje će se zalagati za dobrobit sporta te da Sportski savez služi zajednici i sportašima a ne pojedincima. Ne zanima me što je bilo jučer, nego treba gledati naprijed, jako sam iznenađen svime što se do sada događalo, dosta je bilo samovolje, te da se politika i osobni interesi stavljaju ispred sporta. Želimo i to će mo učiniti, pošteno i trasparentno i bez politike zalagati se za održivost i uspješnost sporta u našoj županiji“ – kazao je Radošević.

O cijelom slučaju svoje je kazao i gl.tajnik SŠ LS Županije Stipe Ćaćić:

– „ predsjednik Saveza športova Ličko senjske županije će biti onaj tko dobije rješenje nadležnog tijela Državne uprave. Zapisnici i pripadajući dokumenti sa obje sjednice trebaju se predati nadležnom tijelu koje će donijeti rješenje. Ja ne želim prepucavanje preko medija, kao što pojedini mediji iznose neistinitosti, jer javnosti lažno prikazuju kao da se bira glavni tajnik a on ima mandat do 2015. godine. Ja zaista neznam kome je u interesu ovakva situacija u sportu“ – kazao je Ćaćić.

Dražen Prša