Tko o čemu, drug Milan Tomaić o poštenju

10

Narodna poslovica „Tko o čemu, kurva o poštenju“, mogla bi se, kad je riječ o tiskovnoj konferenciji predsjednika SDP-a GO Otočca Milana Tomaića, održana u četvrtak, preformulirati u „Tko o čemu, Milan Tomaić o poštenju“.
Kako drug Tomaić ni ovaj put nije našao za shodno da na tiskovnu konferenciju pozove sve medije, postavlja se ponovno pitanje želi li takvim načinom medijsku slobodu razgraničiti na njemu podobne i nepodobne novinare, na one koji pišu kako se njemu sviđa i na one koji pišu onako kako drže da dolikuje novinarskoj profesiji. Drug je Tomaić po svom osobnom iskustvu na tiskovnoj konferenciji htio iznijeti svoje stručno mišljenje vezano za nenamjensko trošenje proračunskih sredstava političke garniture koja je bila prije na vlasti. Je li je tu riječ o osobnim iskustvima Milana Tomaića i njegovo viđenje kako je to trebalo izvesti, teško je reći, no sigurno je da je ovom tiskovnom konferencijom Tomaić pokušao zamutiti trenutak političke stvarnosti pred nadolazeće EU izbore.
Mediji su vijest o navodnom nenamjenskom trošenju proračunskih sredstava sa sjednice Gradskog vijeća Otočca prenijeli i dali joj po uređivačkoj politici uvažavanje, stoga samoreklamiranje tkz. savjetnika gradonačelnika Otočca Milana Tomaića i predsjednika otočkog SDP-a, u najmanju je ruku obično davljenje novinara koji bi po njemu trebali „mlatiti praznu slamu“ a kako bi se njemu dalo prostora da javi kako živi u sferi svojih sitnih nagrizajućih hemeroida.
Milan Tomaić dozvolio je sebi da javno kritizira uređivačku politiku pojedinih portala, da proziva kako su pojedini članci šturi, i da se skidaju po nekim nalozima, te da sve točke dnevnog reda nisu prenesene javnosti. Bio je to pokušaj podjele medija i prodaja žvaka kojima je rok upotrebe istekao tamo negdje 70-tih.
Mislim, ako je i od vas Milane Tomaiću, previše je. Sudeći po svemu, vi ste zaista prešli svaku mjeru stvarnosti i upleli ste se u ono iz čega ćete teško isplivati, a to će vam i vrijeme uskoro pokazati. Stoga vam je moj prijedlog, uhvatite se vrta, plijevljenja trave, kuhanja ručka, ili šetnje kućnog ljubimca, a SDP i politiku ostavite onima koji su već nekoliko puta, bar u našoj sredini, pokazali da imaju i znaju što reći . I ne zaboravite, prolazi sve, sve osim sjećanja.
I da ne zaboravim, vaš pokušaj političkog obračunavanja s HDZ-om i njeno prozivanje na tiskovnoj konferenciji, toliko je vješto napravljeno da i vrapci na grani znaju za politička mešetarenja koja traju u političkoj zbilji grada Otočca, mislim da smo se razumjeli…

Dražen Prša