Tomo Orešković-Toša predsjednik otočkih laburista

16

Otočac – U Otočcu je održana osnivačka skupština Hrvatskih Laburista-Stranke rada Ogranka Otočac.

Na skupštini je uz brojne simpatizere i članove nazočio potpredsjednik Hrvatskih Laburista Stranke rada Zvonimir Međeral. Za predsjednika Hrvatskih laburista – Stranke rada Ogranka Otočac izabran je Tomo Orešković – Toša a za tajnika Leonardo Porobić.

Oglas

–   „ trebala je jedna takva stranka u Otočcu, tako da sam uz pomoć političkih istomišljenika pokrenuo inicijativu za njeno osnivanje. Izabrali smo i ostala tijela stranke ali za sada sa njihovim imenima nećemo izlaziti u javnost zbog problema koji se događaju na političkoj sceni u gradu Otočcu i županiji“ – kazao je Tomo Orešković –Toša.

Tvrdi da će njihova stranka biti među prve dvije kako u gradu Otočcu tako i u Županiji. Nastavljamo sa poslovima na terenu kako bi do Božića osnovali i Županijsku organizaciju čije će sjedište biti u Otočcu. Posebno naglašavam da će se naš politički program temeljiti na poslovima kako bi se kvalitetno provela vodoopskrba, u sva mjesta dovela struja i asfalt. Nećemo zaboraviti da se u Otočac mora vratiti sud, javni bilježnik te sagledati mogućnosti oko ponovnog otvaranja rodilišta. Naglasak dajemo zapošljavanju ljudi, ali mora se pod hitno uvesti reda oko dolaska pojedinih firmi koje dolaze u Otočac i ovdje rade kako hoće. Ovo je sada kao raspuštena banda, nesređeno stanje i tomu mora doći kraj, izjavio je Orešković te dodao da, kad su u pitanju skorašnji lokalni izbori da će surađivati sa svima i da su sve opcije otvorene, no da ni u kojem slučaju politička suradnja ne dolazi u obzir sa HSS-om.

 

Dražen Prša