Tragičan vikend na prometnicama Ličko-senjske županije: jedan smrtni slučaj i brojne prometne nesreće

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske zabilježen je velik broj prometnih nesreća, ukupno dvanaest, s jednim smrtnim ishodom.

Od ukupnog broja nesreća, njih jedanaest dogodilo se s isključivo materijalnom štetom. Najviše ih je zabilježeno u Gospiću, gdje se dogodilo sedam takvih incidenata. Tri prometne nesreće dogodile su se u Otočcu, dok je Senj zabilježio jednu.

Međutim, najtragičnija vijest dolazi iz Karlobaga gdje je u petak, 22. ožujka 2024. godine, došlo do prometne nesreće u kojoj je život izgubila jedna osoba. Nesreća se dogodila u 15 sati na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Barić Draga. Smrtno stradala osoba je 62-godišnji mađarski državljanin koji je, vozeći motocikl mađarskih nacionalnih oznaka, izgubio kontrolu nad vozilom zbog neprilagođene brzine kretanja. Nakon što je izgubio kontrolu, motociklist je sletio s ceste, udario u stablo te potom pao ispod razine ceste gdje se zaustavio i nažalost, preminuo na mjestu događaja.

Tijekom vikenda provedena je i preventivno-represivna akcija usmjerena na povećanje sigurnosti cestovnog prometa. Akcija je obuhvatila sankcioniranje prekršaja kao što su prekoračenje dopuštene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili droga. U tom razdoblju, policija je utvrdila 42 prekršaja prekoračenja brzine, dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te trinaest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 25-godišnjeg hrvatskog državljanina u Gospiću, gdje je izmjereno 1,49 g/kg, što dodatno potvrđuje potrebu za pojačanim nadzorom i edukacijom vozača o važnosti odgovornog sudjelovanja u prometu.

L.O.