Trajekt udario u kupalište u Jablancu: Devet ozlijeđenih u nesreći, među njima i dijete!

1
Trajekt
Trajekt

U naletu trajekta na kupalište pored pristaništa Jablanac ozlijeđeno je ukupno devet osoba. Troje ozlijeđenih imaju vidljive ozljede, a među njima je i jedno dijete. Još šest osoba zatražilo je medicinsku pomoć. Nesreća se se dogodila oko 17.50 sati.

U OKC-u PU ličko-senjske su  potvrdili kako je ukupno devet osoba ozlijeđenih u nesreći zatražilo medicinsku pomoć. Troje od njih, hrvatskih državljana, imaju vidljive ozljede, a među njima je i jedno dijete. Još šest osoba pomoć je zatražilo zbog psihičke traume, kažu u policiji.

Državna služba za zaštitu i spašavanje također je potvrdila da je u naletu trajekta Barbat na kupače u trajektnoj luci Jablanac ozlijeđeno devet osoba. Ozlijeđene je zbrinula Hitna medicinska pomoć Senj. Radi detaljne provjere, ronioci će provjeriti dno luke, priopćio je još DUZS.

Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, priopćila je da su trajektu Barbat, prema prvim informacijama, otkazale komande za upravljanje, te je počeo trubiti kako bi upozorio kupače.

“Na mjesto ove pomorske nesreće izašli su djelatnici Lučke kapetanije Senj koji obavljaju očevid. Na putu za Jablanac je i državni tajnik za more Mario Babić”, piše u priopćenju.

Ranije su u OKC-u PU ličko-senjske potvrdili da je riječ o trajektu koji je vozio na relaciji Jablanac – Rab (luka Mišnjak). Županijski centar 112 Gospić dojavu o nesreći je zaprimio u 17.52 sati.

Doznajemo da se u trenutku nesreće na kupalištu Banje nalazilo mnogo ljudi, domaćih i turista.

Foto: Snimio čitatelj portala