Treći ciklus terapijskog i sportskog jahanja započeo u Senju: Konjički klub Ana poziva na uključivanje

0

U Senju, pod okriljem Konjičkog kluba Ana, započeo je novi, treći ciklus terapijskog i sportskog jahanja. Program će trajati sve do sredine studenoga i održavat će se na prostoru kluba smještenom na zapadnom ulazu u grad.

“Naša vrata su otvorena četvrtkom i petkom poslijepodne, od 14:30 do 18, te subotom u jutarnjim satima. Naravno, raspored će biti prilagođen broju zainteresiranih,” ističe Jure Turina, predsjednik kluba.

Glavni trener programa je Zlatko Kavur, stručnjak za dresurno i preponsko jahanje te jahanje za osobe s invaliditetom. “Suradnja s Konjičkim savezom osoba s invaliditetom, kojeg vodi Kavur, omogućila je i poticajne razgovore s Ministarstvom zdravstva. Planiramo besplatne terapije za osobe s invaliditetom,” dodaje Turina.

Djeca su posebno dobrodošla i imaju priliku upoznati konje prije samog jahanja. “Prva interakcija s konjem obično otkloni svaki strah,” kaže trener Kavur. Dodaje kako u početnoj fazi mogu primiti do deset polaznika dnevno, dok se u naprednijim fazama program fokusira na manji broj sudionika.

Do sada je program prošlo 32 djece raznih dobnih skupina, a program je atraktivan i za odrasle. “Imamo čak i četiri obitelji koje zajedno dolaze na jahanje,” dodaje Turina.

Polaznici trebaju biti odjeveni u prikladnu opremu, dok će kacige biti osigurane u klubu. “Ovo je prilika za svakoga tko želi osjetiti radost jahanja i bliskost s ovim predivnim životinjama,” zaključuju iz Konjičkog kluba Ana.

L.O.