Tri krštenja u Otočcu

3

Danas 15.svibnja, na Svjetski molitveni dan je i nedjelja Dobrog Pastira . Središnje euharistijsko slavlje održano je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, u 11 sati. Sveti Misu predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije i otočki župnik u suslavlju s don.Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

Ova je nedjelja svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Crkvi, nama svima, su potrebni sveti služitelji: opunomoćenici Isusovi, redoviti djelitelji sakramenata, prvi odgovorni u crkvenim zajednicama, predvoditelji i posvetitelji euharistije, po svetoj službi napose zaduženi za naviještanje Evanđelja. No, u te se crkvene službe ne može naprečac, “preskakujući ogradu”, kako kaže Isus u evanđelju. Potreban je Božji poziv, a zatim svjestan, slobodan i neopoziv pozvanikov odaziv, potreban je poman odabir Crkve i njezino poslanje. No, “duhovna zvanja”, to jest zvanja za svetu službu redovito niču u zdravim obiteljima, u zdravu ozračju crkvene zajednice, na tlu žive i založene vjere. Stoga, sva Crkva treba o tom razmišljati i moliti.

Mnogi danas u Otočcu ne pitaju za kršćanske korjene. Zato mnogi i bježe iz Crkve, i stoje uz vrata da što prije iziđu van iz crkve. Vrata su simbolika, vrata su usporedba. Otvorena vrata su izraz dobrodošlice. Postoje vrata neba, vrata raja i vrata života. Biti svećenik od uvijek je bilo teško. Nije se još nitko rodio tko bi svima ugodio – zaključuje mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbora za orguljama je bila prof.Branka Bernardi.

Danas je u crkvi bilo posebno svečano u zajednicu krštenih primljene su tri male djevojčice Lucija Burić, Magdalena Dasović i Lucija Draženović.

/ bib /