Tri razloga za odstup Karamarka

13
Foto:M.Smolčić/Lika Online

GOSPIĆ– Izvanredna konferencija za novinare kandidata za predsjednika HDZ-a dr. Darka Milinovića  iznijela je nove činjenice o Tomislavu Karamarku. Milinović je u susretu s novinarima  ustvrdio kako su ga na pressicu  navela pitanja stranačkih kolega iz mnogih dijelova Hrvatske.

– Karamarko je omogućio kriminalizaciju HDZ-a, a to smatra brojno članstvo. Za njega je istina prljava kampanja, a za mene je istina ono na što traže odgovor mnogi naši članovi, ali i hrvatska javnost. Karamarko je izvršio tri udara na  HDZ. Prvi je izdaja HDZ-a s Manolićem,  drugi je izdaja HDZ-a s Mesićem, a treći i možda najbitniji je taj što godinama niti jedna krađa ili afera  nije otkrivena dok to nije ultimativno zatražila međunarodna zajednica. Članstvo traži istinu, a ja odgovor na pitanje: Zašto je uhićivao gotovo isključivo samo članove HDZ-a. Zašto su ušutjeli Kalmeta i Jandroković koji su to isto pitali prije mjesec ili godinu dana?Postavlja se pitanje je li s takvim postupcima Karamarko omogućio kriminalizaciju HDZ-a i na  taj način pokušao otvoriti vrata svojoj kandidaturi. Ova pitanja postavljam jer Karamarko želi biti   na čelu HDZ-a. Neće ići!!!

  Na upit novinara posjeduje neku konkretnu dokumentaciju o poslovanju Karamarkove tvrtke Soboli, Milinović je rekao kako je  za sada s time ne želi izlaziti u javnosti. Naime, još 2010. Godine mediji su prozivali Karamarka da je u sukobu interesa jer je navodno kao prikriveni suvlasnik tvrtke Soboli  MUP-u RH prodao 100 milijuna vrijedne helikoptere.

                                                                            M. S.