Tribina – Mladi petak

Drugi ciklus tribina pod nazivom Mladi petak u organizaciji župe Navještenja BDM i grada Gospića započeo je 15. listopada u Gospiću. Tribnu je održao studentski kapelan u Zagrebu salezijanac mr. Damir Stojić na temu „Teologija tijela-što je nova kršćanska seksualna revolucija”.
Gosta je na početku najavio organizator, katedralni vikar u Gospiću don Anđelko Kaćunko te podsjetio na devet tribina održanih prošle godine. Govoreći o gostu tribine istaknuo je njegov diplomski rad o teološkom značenju golotinje u Svetom pismu a njegov rad je u našem vremenu duhovne i moralne golotinje ocijenio otvorenim i istinoljubivim na slijedu misli pape Ivana Pavla II.
Na tribini je don Damir Stojić govorio na tragu teologije tijela pape Ivana Pavla II. ističući da je tijelo stožer spasenja. Njome papa novom metodologijom ističe da se tjelesnost rješava ispravnom metodologijom. Tko je čovjek, kamo ide i koji je njegov smisao tri su temeljna pitanja na koja Papa odgovara da je Bog svakog od nas učinio jedinstvenim, da svatko ima dar svetosti i da je svaki čovjek smislen i stvoren za nekoga, nešto i sebedarje, rekao je predavač.

Nastavak ispod oglasa

( bib / ika )