U Gospiću obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

0

U Gospiću je danas svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske. Proslava je započela svetom misom u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, koju je predvodio o. Marko Maglić.

Nakon mise, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, kao i kod biste prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Alojzija Stepinca, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U ovoj svečanosti sudjelovali su župan Ličko-senjski Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, povjerenik Vlade RH za Grad Gospić Josip Brozičević sa predsjednicom Gradskog vijeća Grada Gospića Anamarijom Zdunić, predstavnici braniteljskih udruga, javnih poduzeća, izaslanstvo HDZ-a te brojni građani.

Župan Ernest Petry iskoristio je priliku da u izjavi za medije čestita Dan državnosti koji se ponovno obilježava 30. svibnja, nakon što su ga, kako je rekao, komunističke vlasti ukinule početkom 2000-ih. Petry je istaknuo kako nakon 34 godine imamo svoju državu koja je dio Europske unije, NATO-a i drugih međunarodnih organizacija. “Možemo biti ponosni što budućim generacijama ostavljamo jednu slobodnu državu,” kazao je župan Petry.

L.O.