U Gospiću održan Dan otvorenih vrata Policije

0

U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću danas su bili izloženi brojni materijali i oprema kako bi što učinkovitije pokazali što očekuje mlade srednjoškolce ukoliko školovanje odluče nastaviti u III. razredu Policijske akademije MUP-a RH.U tu svrhu su u organizaciji Policijske uprave Ličko-senjske u dvorani bili izloženi brojni materijali i oprema kako bi što učinkovitije pokazali što očekuje mlade srednjoškolce ukoliko školovanje odluče nastaviti u III. razredu Policijske akademije MUP-a RH.

U svojstvu domaćina na ovoj manifestaciji je nazočio načelnik Policijske uprave Zoran Zdunić, a podršku je iskazao svojim dolaskom župan ličko-senjski Ernest Petry, sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić. Brojni gimnazijalci i učenici Srednje strukovne škole Gospić zanimali su se za detalje policijskog zvanja, naoružanje i opremu. Pri tome su posebno bile atraktivne pokazne vježbe pripadnika Specijalne policije koji su demonstrirali borilačke vještine.

Koliko će uspjeha imati ovogodišnja manifestacija „Dani otvorenih vrata Policije“ pokazat će vrijeme. Ovom prigodom podijeljeno je mnoštvo promo-materijala, odgovaralo se na brojna pitanja, svoja zanimanja za nastavak školovanja za policajce iskazivali su podjednako mladići i djevojke iz gospićkih srednjih škola. Prije dva dana istovjetna manifestacija održana je u Otočcu.

L.O.