U Gospiću zablistao Ukrainian Classical Ballet s ‘Orašarom’

0

U okviru programa Adventa u Gospiću večeras je u Pučkom otvorenom učilištu nastupila renomirana baletna grupa Ukrainian Classical Ballet. Njihovi izvanredni nastupi donijeli su čaroliju baleta u srce Gospića, oduševljavajući brojne posjetitelje.

Jedna od glavnih atrakcija večeri bila je predstava Orašar, remek-djelo baletne umjetnosti, s koreografijom Valerija Petroviča Kovtuna, jednog od najcjenjenijih baletnih majstora današnjice. Ovaj dobitnik mnogih međunarodnih priznanja uspio je klasičnu božićnu priču transformirati u moderno baletno djelo koje osvaja na prvu. Priča o djevojčici Marie i njezinom čarobnom božićnom daru, uz pratnju glazbe Petra Iljiča Čajkovskog, odvela je gledatelje u maštoviti svijet bajki.

Oglas

Ukrainian Classical Ballet, poznat po svom predanom očuvanju tradicije klasičnog baleta, ujedno donosi i svježe elemente moderne koreografije, pružajući tako jedinstveno umjetničko iskustvo. Osim Orašara, trupa je izvela i ulomke iz baleta Trnoružica, doprinoseći time da ovogodišnji Advent u Gospiću postane nezaboravan događaj u kulturnom kalendaru grada.

Ovaj događaj zasigurno je obilježio ovogodišnji Advent u Gospiću, pruživši posjetiteljima nezaboravno kulturno iskustvo koje će dugo ostati u sjećanju. Baletna predstava Ukranian Classical Ballet-a u Gospiću potvrđuje da je ovaj grad postao važno odredište za ljubitelje kulture i umjetnosti.

L.O.