U Krasnu održana 1. Snježna alka

0

U organizaciji uglednog ličkog poduzetnika Vlade Tomaića u Krasnu je ovaj vikend održana 1. Snježna alka na motornim saonicama.

Sudjelovalo je 36 natjecatelja od 20 do 74 godine iz cijele Ličko-senjske županije, od Krasna, Otočca, Brinja, Korenice, Plitvica, Senja pa do Sv. Jurja. Pobjedu je odnio Krasnar Tomislav Babić koji je u pripetavanju, s također Krasnarkom, Josipom Samaržijom imao mirniju ruku i preciznije oko.

Pravila su bila jasna. Uvijek isti vozač vozi motorne saone 40 km/h, alkar drži koplje jednom rukom, ženama dozvoljeno i s dvije ruke i cilj je pogoditi alku „u sridu“. Ako već ne ide u sridu onda makar u jedno od polja koja se vrednuju s jednim ili dva boda. Bodovi se zbrajaju iz prve i druge trke, a najbolji odlaze u pripetavanje dok se ne dobije pobjednik. Pobrinuo se organizator i domaćin za jelo i pilo, a bila je organizirana i nagradna igra humanitarnog karaktera čiji prihod je namijenjen za pomoć Svetištu Majke Božje od Krasna, hrvatskom katoličkom Marijanskom svetištu iz 18. stoljeća.

L.O.