U Nacionalnom parku Plitvička jezera održava se tradicionalni “Memorijal Josipa Jovića” u kickboxingu

U subotu, 1. travnja 2023. godine, u Športsko-rekreacijskom centru na Mukinjama u Nacionalnom parku Plitvička jezera, održat će se jedanaesti po redu “Memorijal Josipa Jovića” u kickboxingu. Ovaj događaj je u spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, koji je izgubio život u akciji na Plitvičkim jezerima na Uskrs 1991. godine.

Organizator “Memorijala Josipa Jovića” je Kickboxing klub Škorpion Zagreb, a pokrovitelj Memorijala tradicionalno je Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz potporu Nacionalnog parka Plitvička jezera, Općine i Turističke zajednice Plitvička jezera. Prije natjecanja, bit će položeni vijenci i svijeće na spomenik prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na mjestu njegove pogibije na Plitvičkim Jezerima.

Nastavak ispod oglasa

Ovogodišnji Memorijal Josipa Jovića vraća se na Plitvička Jezera, gdje je i pokrenut. Od 2007. godine, Memorijal se održavao u Slunju tijekom trajanja obnove Športskog centra Mukinje. Sada, Športski centar Mukinje je novoobnovljen i ponovo nudi vrhunske uvjete za održavanje sportskih natjecanja i priprema sportaša.

Očekuje se oko 250 natjecatelja iz cijele Hrvatske u svim dobnim skupinama (djeca, kadeti, juniori i seniori), koji će biti razvrstani u svoje težinske kategorije. Memorijalni kickboxing kup odlična je prilika za sve ljubitelje borilačkih vještina da uživaju u vrhunskim nastupima sportaša i prisjete se heroja Josipa Jovića.

L.O.