U Općini Plitvička Jezera počelo uhljebljivanje

0

Ponovno se pokazalo kako upravo oni kojima su usta puna demokracije i pravde ove pojmove dovode u pitanje. Čini se da je tako i u Općini Plitvička Jezera. Bez obrazloženja smijenjena je direktorica TD Komunalac Korenica Danijela Gvojić, a na to mjesto imenovan je Mislav Orešković. Bez javnog natječaja, odlukom Skupštine društva, odnosno načelnika Ante Kovača koji ovim postupcima i načinom rada prikazuje netransparentnost i dolazak tmurnih vremena u ovoj općini. Poznato je koliko se kleo u transparentnost i zakonit rad, a do sad čini suprotno i ne ispunjava svoja obećanja.

Raspisivanje javnog natječaja zakonska je obveza, dok za nečiju smjenu trebaju razlozi, a ne samovolja. Imajući u vidu da u Izjavi o osnivanju Komunalca stoji da na čelu firme direktor mora biti građevinske odnosno tehničke struke, s iskustvom od pet godina na rukovodećim mjestima u struci. Bit će zanimljivo pratiti kako će se snaći Mislav Orešković bez stečenog iskustva u vlastitoj struci kao djelatnik, a kamoli kao rukovoditelj s pet godina iskustva na upravljačkim pozicijama. Zanimljivo je da je novi direktor magistar menadžmenta u zdravstvu i nije nam jasno kakve to ima veze s održavanjem javnih površina, odvozom smeća itd!!! Svakako će u nadzoru biti zanimljivo i pojašnjenje načelnika općine u svezi ovog kadrovskog debakla.

Bez javnog natječaja u Jedinstveni upravni odjel Općine Plitvička Jezera

Umjesto učenja na vlastitim greškama-novi kiks! Bez javnog natječaja primljena je i Ana Karaula iz ureda za katastar, čiji kolege su znali da se ona seli u općinu mjesecima prije. Zanimljivo je da je počela raditi prije nego je donijeta nova sistematizacija u JUO Općine. Primljena je zbog zasluga u kampanji za nezavisnu listu stop, koja očito nije ni malo nezavisna jer se mora odužiti svojim aktivistima a prema novoj sistematizaciji možemo se nadati da će biti još „nezavisnih uhljeba“. Ana je poznata po svojim konfliktima s nadređenima a također je u radničkom sporu s firmom u kojoj je do jučer radila. Očito da je kvalitetan kadar kad se načelnik bojao konkurencije na javnom natječaju nego je ista primljena preko zamolbe za posao, kao da načelnik vodi privatno poduzeće.

Odnedavno u zgradi Općine Plitvička Jezera u općinskoj kancelariji radi i jedan odvjetnički ured koji koristi prostorije općine, bez, gle čuda,ikakvog javnog natječaja ili naknade za najam. Tu je uhljebljena vježbenica od kontroverznog bivšeg općinskog vijećnika i velikog aktiviste NL stop Tomislava Bačlije.

„Zaboravni“ načelnik općine

Da podsjetimo: Ante Kovač je nova moralna vertikala u političkom svijetu koja je obećala raditi sve po zakonu, a poznat je i po obećanju da će prodati službena vozila i smanjiti sebi plaću što do današnjeg dana nije napravio. Što više sa svojim zamjenikom je veći teret općinskom proračunu i građanima s obzirom da je zamjenik općinskog načelnika u prošlom mandatu bio volonter, a sadašnja vlast radi „profesionalno“ sa zamjenikom. Načelnik još dodatno uredno naplaćuje putne troškove uz plaću koju si nije smanjio. Iako su nekim djelatnicima na prošloj sjednici općinskog vijeća smanjeni koeficijenti, pa tako i plaće, koeficijent načelnika još se nije našao na dnevnom redu. Uz to „zaboravlja“ da ne vodi privatnu općinu Plitvička Jezera pa da može bez natječaja postavljati svoje kadrove.

L. O.