U Osnovnoj školi Perušić uspješno završena još jedna nastavna godina

1

U Osnovnoj školi Perušić uspješno je završila još jedna školska godina, a učitelji odlaze na zasluženi godišnji odmor. U školi smo obilježili niz događaja na svoj način, a od svih njih izdvajam njih nekoliko.I ove godine obilježili smo Europski tjedan: likovnim radionicama, izradom plakata o tradicionalnim jelima nekih članica te kvizom znanja.

Oglas

Učiteljica likovne kulture Luisa provodila je radionicu izrade zastava članica Europske unije, učiteljice razredne nastave Ivana i Josipa sa djecom su izradile plakat o autohtonim jelima Španjolske i Velike Britanije.Pedagoginja Sandra, sa učiteljima geografije i povijesti, Ivanom i Alenom, organizirala je kviz znanja uz veliku pomoć učitelja informatike, Darjana, koji je cijeli koncept i osmislio.Učenici od 5-8 razreda pokazali su svoje znanje kroz dvadesetak pitanja vezanih uz Europsku uniju za što su bili i nagrađeni.

15.4.2011. održao se uskrsni koncert u Domu kulture. Svirali su učenici 2. razreda  glazbene škole (harmonika, klavir, tamburica, gitara, violina). Na ulazu se nalazio štand na kojemu su se prodavale stvari za Uskrs koje su napravili učenici od 1. do 8. razreda  Osnovne škole Perušić. Na štandu su se mogli naći raznorazni uskrsni ukrasi. Kupovinom jednog ukrasa donirao se novac za školu. Prvi su na pozornicu došli učenici drugog razreda glazbene škole klavira. Nakon toga slijedio je duet klaviristice i violinistice. Zatim su slijedili učenici drugog razreda harmonike te su za njima došli gitaristi. Tada je bend došao na pozornicu. Bendu na pozornici  su se pridružile pobjednice Prvog Pljeska u Gospiću Karla Krmpotić i Josipa Šarić koje su otpjevale dvije pjesme: “21 guns” i “Knocking on heavens door”  dok je Luka Kolak (gitarist) otpjevao pjesmu  “Mojoj majci”.  U bandu se također nalazio i sam profesor glazbene škole svirajući bubnjeve. Nastupila je i grupa tamburaša.

Obilježen je i Svjetski dan zdravlja, a učenici i učitelji OŠ Perušić pješice su krenuli put Pećinskog parka Grabovača gdje su za njih bile organizirane brojne radionice.

Tako su niži razredi pokušavali što vjernije naslikati prirodu, dok su drugi istraživali Park i pokušavali u njemu naći skriveno blago. Za to su vrijeme viši razredi upoznavali podzemni svijet pećine Grabovača. Bilo je tu za svakoga ponešto. Dan je prošao u ugodnom druženju učitelja i učenika.

Posebno smo se obradovali uspjehu Nikole Ćulumovića učenik je 8. b razreda naše škole. Ove školske godine sudjelovao je na četiri školska natjecanja i od toga je prošao na čak tri županijska s kojih se vratio s odličnim uspjesima. Osvojio je prvo mjesto na sva tri natjecanja što je u jednu ruku bilo i očekivano s obzirom da ima volju i znanje potrebno za to. Išao je na matematiku, fiziku i engleski.

Još bih na kraju izdvojio jedan pothvat koji se je dugo planirao, čak od njihovog trećeg razreda a realiziran je na kraju njihovog osmog razreda. Riječ je o dokumentarnom filmu „Lički biseri“ u kojemu su progovorili o sebi, školi i svojoj budućnosti. Bilo je tijekom nastavne godine još mnogo uspjeha koje nismo ovdje nabrojali,ali i oni su zapisani a ovdje smo istaknuli ono najvažnije. Kako neslužbeno doznajemo na jesen će iz tiska izaći monografija koja govori o školi pa će šira čitalačka publika moći tamo pročitati opširnije. Svima želimo da se lijepo odmore i odmoreni vrate na jesen kako bismo krenuli u nove pobjede!

M.