U Otočcu ponovno predan mali arsenal oružja

0
Foto: MUP/Ilustracija

Protekloga vikenda policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Botinoveca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Ovog majstora  se sumnjiči da je u razdoblju od 10. do 14. svibnja 2016. godine u Senju, iz obiteljske kuće otuđio nakit u vlasništvu 63-godišnjakinje iz Senja. Protiv ljubitelja nakita  bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom  dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1), Korenice (1) i Senja (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Vrhovinama kod 51-godišnjeg hrvatskog državljanina. Veseljak je „napuhao“  2.72 g/kg.

Dobra vijest ponovno stiže iz Otočca gdje je građanin dragovoljno predao 2 611 komada raznog streljiva, pet bombi i tri puške. Sve ovo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P.U./L. O.