U Perušiću održana manfestacija «Dan tradicijske kulture»

0

PERUŠIĆ – Uz sudjelovanje 25 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Perušića, Like i Moslavine u organizaciji TZ Općine Perušić i uz pokroviteljstvo Općine Perušić u Domu kulture Perušić održana je manifestacija pod nazivom «Dan tradicijske kulture. Predstavljeni su odjevni i uporabni predmeti kao prepoznatljivi dio kulture ovog dijela Hrvatske.  U uvodnom dijelu programa nazočne je pozdravila ravnateljica Pećinskog parka  «Grabovača» Katarina Milković te načelnik općine Perušić Ivan Turić. U ime Grada Garešnice  govorio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Anđel. Priredbu je otvorenom proglasio župan Milan Jurković koji se zahvalio organizatorima u nastojanjima da se široj javnosti predstave ljepote ovog dijela Hrvatske.

Oglas

– I načelnik Turić i ravnateljica Katarina Milković mogu biti ponosi na ovu priredbu, kazao je župan Jurković. Potrudili su  se i uspjeli pokazati javnosti ljepote i posebnosti Pećinskog parka «Grabovača», tradiciju ovoga kraja, kao i posebnosti Moslavine i Garešnice. Ovje je izložen tek dio vrijednosti s kojima se s pravom trebamo ponositi. Naša županija je unatoč recesiji u stalnom usponu. Načelnik Turić je govorio o novim radnim mjestima, o novim stanovima, o ukupnom boljitku. To je stvarnost koja obećava, a samo je dodatak onome što se dešava u Ličko-senjskoj županiji unatrag      10-ak godina, zaključio je župan Jurković proglasivši priredbu otvorenom.

Posjetitelji su mogli vidjeti novi promotivni film o ljepotama Pećinskog parka Grabovača, kao nositelja turističke ponude Općine Perušić. Na priredbi «Dan tradicijske kulture» sudjelovalo je i 50-ak novinara iz Slovenije, Češke, Italije, BiH i Srbije  koji su stigli iz Korenice gdje se održava Međunarodno natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša. Na priredbi je prikazana i modna revija kreacija u etno-stilu autorica Marinke  Sorić i Ane Hodak. Za dobar štimung pobrinuli su se članovi KUD-a Perušić čiji su članovi nastupili u dvije dobne skupine. S obzirom na kvalitetu viđenog, kao i odlične kritike posjetitelja,  realno je za očekivati da ova priredba postane tradicionalna

M. S.