U prometnim nesrećama teško ozlijeđene dvije austrijanke

0

Jučer, 13. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede:

– oko 10.20 sati na državnoj cesti D8 u mjestu Starigrad kod Senja, 29-godišnja austrijska državljanka upravljajući osobnim vozilom marke „Mini Cooper“, austrijskih nacionalnih oznaka, iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, na ravnom cestovnom potezu je, iz za sada neutvrđenih razloga, skrenula u lijevo i vozilom udarila u četiri kamena stupa, a potom sletjela u provaliju dubine oko 8 metara. Vozačici je pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja Senj, a potom je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede i izvan je životne opasnosti;

Oglas

– oko 19 sati na lokalnoj cesti LC59077, u blizini naselja Caska u Novalji, 24-godišnja austrijska državljanka, upravljajući osobnim vozilom marke “Peugeot“, austrijskih nacionalnih oznaka, iz smjera Caske u smjeru Novalje, uslijed alkoholiziranosti (1,11 g/kg) i neprilagođene brzine, u oštrom lijevom zavoju izgubila je kontrolu nad upravljačem te sletjela u desno van kolnika, gdje je prednjim dijelom vozila udarila u kameni zid, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je 25-godišnja putnica u vozilu, a vozačica lake tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Zadru. Protiv nje će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće.

MUP