U prometnoj nesreći kod Karlobaga teško ozlijeđeni motociklist i putnica

0

Jučer ,17. kolovoza oko 10,45 sati na dijelu državne ceste broj 8, kod mjesta Križanac, Općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo kada je 48-godišnji slovenski državljanin upravljajući motociklom marke „Honda“ slovenskih nacionalnih oznaka, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, prilikom vršenja pretjecanja nepoznatog osobnog vozila koje se kretalo ispred njega i osobnog vozila marke „Alfa Romeo“ talijanskih nacionalnih oznaka, sa kojim je upravljala 23-godišnja državljanka Italije, sa desnom stranom motocikla udario u lijevu stranu osobnog vozila talijanskih nacionalnih oznaka čija vozačica je u to vrijeme pokušala izvršiti radnju skretanja u lijevo, a da se prethodno nije uvjerila da tu radnju može obaviti bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu. Prilikom udara motocikla u osobno vozilo, motocikl se odbio od vozila na nogostup koji se nalazi sa lijeve strane kolnika, gdje je zajedno sa vozačem i putnicom pao.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su vozač motocikla i 52-godišnja slovenska državljanka, putnica na motociklu, kojima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Gospić, gdje su zadržani na liječenju.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv državljanke Italije bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

MUP