U PU ličko-senjsku stigao ukrajinski tim policajaca i ispomoć iz drugih policijskih uprava

0

Od 1. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske, pristigla je ispomoć u ljudstvu i tehnici iz drugih policijskih uprava, a u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, koji se provodi već duži niz godina, i prvi tim stranih policajaca (dvojica policajaca iz Ukrajine). Njih je danas, 2. srpnja u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske primio načelnik sa suradnicima, istaknuvši zadovoljstvo što i ove godine može pozdraviti i zaželjeti dobrodošlicu timu iz Ukrajine, čiji su kolege tijekom prošlogodišnje turističke sezone ostavili pozitivan dojam kako na turiste, tako i na mještane Novalje, gdje su boravili i radili.

Oni će u idućih mjesec dana na području Novalje obavljati posao u odori, bez naoružanja u zajedničkim ophodnjama s našim policajcima. Takav način rada pokazao se kao najbolji način ostvarivanja neposrednog kontakta s našim gostima, a ujedno je i promocija Republike Hrvatske kao sigurne zemlje. Dolazak drugog ukrajinskog tima očekuje se početkom kolovoza.

Ispomoć policijskoj upravi ličko-senjskoj tijekom ove turističke sezone pružat će policijski službenici iz PU sisačko-moslavačke, krapinsko-zagorske, osječko-baranjske, požeško-slavonske, varaždinske i virovitičko-podravske. Najviše policijskih službenika raspoređeno je u Policijsku postaju Novalja, a ispomoć dobivaju i Policijske postaje Gospić, Otočac i Karlobag.

Lo/Pu