U Senju osnovan Leo klub „BURA“

0

U Pučkom otvorenom učilištu M. C. Nehajeva u Senju svečano je  predstavljen  budući rad novoosnovanog humanitarnog Leo kluba Bura. Riječ je o prvom Leo klubu u Ličko – senjskoj županiji,  sedamnaestom u Hrvatskoj, a za početak broji devetnaest članova dobne skupine između 16 i 30 godina.

Senjski „leići“ predstavili su svoj prvi projekt pod nazivom „Školjke“ kojim je prikupljen dragovoljni novčani  iznosi namijenjen senjskoj udruzi Školjka za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Članovi  novoosnovanog kluba tijekom ove godine planiraju organizirati niz humanitarnih akcija pod geslom „Zajedništvom idemo do kraja“. Tako će pomoću darovanih aparata građanima mjeriti šećer, a u božićne dane sjetit će se onih kojima su pomoć i toplina ljudskog srca najpotrebnije.

„Lavice“ i „lavovi“ njegovat će temeljne ljudske vrijednosti kao što su prijateljstvo, solidarnost i plemenitost, a sve one temelje se na ljubavi kao polaznoj krijeposti, kažu članovi senjskog kluba.

Za predsjednicu Leo kluba Bura izabrana je Suzana Nekić, potpredsjednica je Izabela Špalj, tajnica Jelena Nekić, a rizničar Josip Tomljanović.

Svečanoj atmosferi u Pučkom učilištu pridonijeli su nastupi članova udruge Školjka, solo izvođačica Željka Brdar iz opatijskog  Leo kluba, muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog i senjska grupa Trio Marinero .

A.P.